Novosti

Glavni trendovi CES 2015

Godišnja izložba IT-dostignuća Consumer Electronics Show, održana je početkom januara u Las Vegasu, priznati lider razvoja digitalnih tehnologija za sektor potrošača i postavlja pravac industrije ..
"Smart" sijalica
Ideolozi koncepta "pametne kuće" do sada  su izbegavali konstruktivnu stranu sijalica. Verovalo se da se uz pomoć sijalica može pružiti ušteda energije, ali tražiti osnove inovacije u svom dizajnu nema smisla.

Programeri  Misfit su mislili drugačije. Oni su predstavili na sajmu CES 2015 sopstveni model "pametne» LED-sijalice. Možete - promenili osvetljenost ili boju - možete koristiti posebnu aplikaciju za smart telefone. Međutim, troškovi zamene sijalice nisu jeftini - oko 50 $ po komadu.
"Smart" brava
Kompanija je počela da prodaje svoje Schlage brave davne 1920. Osnivač kompanije Valter Schlage već je pokazao ljubav prema  inovacijama: on je izmislio bravu koja automatski pali svetlo u sobi kada se otvore vrata.

Novi izum -. Dvorac Schlage Sense, koji može da se otvori sa iPhone, iPad ili iPod touch Štaviše, možete sada kontrolišu zaključavanje glasom, koristeći Siri, koja postepeno postaje "pametni pomagač oko kuće."
Ovaj model - začetnik "ere bez fizičkih tastera", kada pouzdanost i sigurnost nije samo preko tastera a ujedno je i vratila pouzdane algoritama za šifrovanje i proveru identiteta.
Rerna Samsung flex duo
Da li je moguće da izmisle nešto novo u konvencionalnom pristupu rerni?  Ipak je to ograničeno izborom novih premaza za zidove, povećanje dostupnih režima za pečenje. Ali najviše od svih noviteta je u odabiru novog dizajna. Samsung je uspeo da pronađe novi pristup, koji  se sada čini očiglednim drugima.
Zamislimo da domaćica priprema  prazničnu večeru. Treba, na primer, da kuva patku  jelo i peče tortu za desert. Načini kuvanja ova dva jela su različiti, pa ako ima normalnu ploču, moraće da biraj redosled kuvanja spremanja.
I ako podelite rernu na dva ogranka koji rade u različitim režimima i izbegnete mešanje mirisa? Tako se rodila ideja o rerni  Flex Duo, koju  je Samsung počeo proizvoditi pre četiri godine. Operativno iskustvo je pokazalo da se potrošačima dopao novi dizajn, ali otvaranjem vrata, oni su primorani da podnesu akumuliranu toplotu.
U novom modelu sa dizajnom dvostrukih vrata, ova mana je eliminisana. Zahvaljujući posebnom mehanizmu zadržavanja, vrata se mogu otvoriti u celini ili u delovima, za svako odeljenje.
Ova novina je toliko impresionila posetioce CES 2015,da je  proslavila  svoju nagradu CES Innovation Award.
Virtualna realnost displej HP zvr
Virtuelna realnost danas se najčešće povezuje  sa gejmerima. HP je odlučio da razbije stereotip i predložio 23.6-inčni ekran stereoskopski, koji je dizajniran pre svega za korporativnu upotrebu.
On proizvodi hologramsku 3D-sliku  koju želite da koristite uz  specijalne naočare.  Na ekranu trodimenzionalni objekti mogu ne samo da se mogu gledati, oni mogu i da komuniciraju medjusobno.
Kontrolni mehanizam je sakriven u četiri posebne kamera koje su postavljene na vrhu ekrana. Zahvaljujući njima, sistem automatski prati sav saobraćaj iz  posmatranog prostora ispred ekrana. Koristeći olovku kao pincetom,  korisnik može zgrabiti objekte i da ih sa jednog nivoa prebacuje na drugi, okreće, rotira,menja  veličinu i čak seče i proučava unutrašnju strukturu odabranih delova.
Interakciju  sa virtuelnim svetom pruža tehnologija  zSpace. Ona je imala svoj debi na prošlogodišnjem CES-u , a pre toga nekoliko godina u razvoju projekata NASA.
Cena novog displeja KS ZVR još uvek nije poznata, ali HP je obećao da počne sa prodajom kasnije ove godine.
Bezbedonosna kamera Netatmo dobrodošli
Najvažnija funkcija za "pametne kuće" bila je i ostala njena zaštita. Profesionalni sistemi  i posebni uslovi njihovih instalacija zahtevaju značajnu investiciju. Možete pokušati da instalirate jeftinu amatersku kameru, ali da ih porizvodi neko masovno, neće hteti. Netatmo Kompanija shvatila je među prvima to i pozvala svoj bezbednosni komplet "sve u jednom".
Sigurnosna kamera, nazvana Dobrodošli, je cilindar od eloksiranog aluminijuma. Izgleda elegantno, tako da je pogodan za ugradnju u bilo kom okruženju. Ugao gledanja od 130 °, dovoljna je da se uspostavi kontrola nad ulazom u sobu.
Kamera "hvata" sve osobe koje ulaze u okvir, i prihvata ih. Dakle, kada neko iz porodice uđe u sobu, sistem bezbednosti odmah prenosi ovu informaciju kontrolnoj jedinici na smartfonu. Paralelno, kamera i snima video u Full HD rezoluciji, koja je sačuvana na microSD. vlasnik kontrole smartfona može videti dobijeni video daljinskim putem.
. Ako okvir uđe nepoznato lice ili se detektuje pokret, a sistem ne prepoznaje pripadnost novog objekta, alarm se aktivira i može se prenositi na tri načina - preko mrežnog kabla kroz wi-Fi mrežu ili kao poruka na radio frekvenciji. Domaćin može daljinski putem razjasni situaciju i reagovati na nju po potrebi.

Upozorenje stiže čak i ako je pokret  registrovan u mraku. Ona koristi poseban infracrveni sensor koji se nalazi ispod objektiva kamere. Ako će vlasnik kuće da podesi takođe može posebne senzore koji reaguju na otvaranje vrata ili prozora, biće moguće da se kontroliše situaciju i na udaljenosti od objekta.
Auto sistem BMW i3s
Ove godine na CES 2015 prikazanih rešenja za razvoj  automobila je zaista mnogo. Najpametniji među njima često se bave idejama  automatskog sistema parkiranja i zaštite od sudara kao što je BMW.

Ono se zasniva na gradskom  automobilu BMW i3 klase, koji firma proizvodi serijski od 2013. godine. Pretvoreno  u novi sistem automobila dobio ime BMW i3s.

Ovaj sistem ima svoje "oči" -. Četiri  laserska senzora koja se nalaze u prednjem delu, zadnjem i strane auta.  Uz njihovu pomoć, sistem automatski prati situaciju oko vozila, identifikuje prepreke i pruža sveopšte komande na kontrolnom mehanizmu automobila da bi sprečio sudar. Mašina je vođena glatko  i bez trzanja,  ako vozač pritisne pedalu gasa, BMW i3s nastavlja kretanje. U svim slučajevima, sistem pomaže pametno izbegavanje udaraca.
Takodje bilo je i mnogo rešenja za parking. Sličan sistem zasnovan na GPS u stvarnom životu može početi pretraživati  parkirališta preko mobilne aplikacije instalirane na vašem smartfonu, ili "pametnom" satu ZenWatch. Samo pritisnite dugme za parking vozila, i automobil počinje da istražuje parking zonu i nastavlja da traži sve dok ne nadje pogodno mesto.
Oni koji su testirali system probali su kako prepoznaje sat sa klupe i kao  "pilot" radi sav posao za vas - poseban užitak.
Sony Walkman NW-ZX2
«Valkman se vraća" - to pada na pamet kada se gleda  novi gadžeta Sonija. Upućen je istinskim ljubiteljim muzike. Sve je započelo sa legendarnim muzičkim plejerom Valkman, koji je objavljen 1979. godine i bio je u stanju da odredi nivo kvalitet zvuka, koji se nije mogao zamisliti. To je bio poćetak nakon čega je prenosiva muzika postal dostupna počele su da se prave razne spravice. Sada Soni želi da ponovi uspeh.
Za njegov novi plejer ćete  morati da platite 1.200 dolara. Zato je u  ponudi visok kvalitet zvuka.

NV-ZKS2 podrška streaming muzike format LDAC, koji garantuje odličan zvuk čak i na bučnim bežičnim slušalicama. Gedžet takođe podržava sve druge popularne formate, osiguravajući lakoću korišćenja.

Kao što je pokazano na izložbi, ne samo da Soni želi da ponovi bivšu popularnost Brenda već postoje glasine o predstojećoj kupovini kineskog proizvođača elektronike i kućnih gadgeta  TCL. U spisak ciljeva je i kupovina firme Polaroid.
"Smart" slušalice Siemens
Broj gedžeta u kategoriji "prenosive elektronike" raste. I domet će i dalje rasti. Poznato je da Google sada radi na predstavljanju "pametnog" objektiva za dijabetičare da pomoge merenje nivoa glukoze u krvi i ponovo uspostavi normalan rad oka oka. A budući nanoroboti će moći da samostalno prate pritisak i da urade test krvi.
Siemens je prikazao gedžet koji možete koristiti danas - na slušalicama Smart se nalazi i slušni aparat, kompatibilan sa Android- i iOS- uređajima.
Njegova novina leži u diskretnoj kontroli spoljašnje buke. Koristeći slušalice, možete primati telefonske pozive u bučnim mestu, ili slušati muziku sa mnogo boljim zvukom od uobičajenih slušalica.
Tajna gedžeta je mogućnost selektivnog otkrivanja tragova  buke koje se javljaju u okruženju sa mnogo razgovora, vetra, motora automobila.  Sistem je u stanju da u realnom vremenu eliminiše "buku" bez potrebe ogromnih jastučića za uši , koji su nezgodni za svakodnevno nošenje.
"Holografski" telefon Estar Takee1
Uprkos raznolikosti smart telefona na izložbi CES 2015 Glavna Nagrada  za Inovacije  bila je razvoj za kineske kompanije Estar Technology Group Co. Ona je izbacila na svetu prvi "holografski" pametni telefon Takee1. 
Uspotstavljeni hologramom platforma za obradu  podataka se zove "Cloud Cube". 3D-slika se prikazuje na 5,5-inčnim ekranom. Individualni stereoskopski efekat je kreiran posebno za svako oko, i korišćenje posebnih 3D-naočare je obavezno.
 Slika se vrši na beskontaktni način. smartphone istovremeno prati ruku sa četiri kamere, koje su postavljene na ivicama ekrana. Pregled, primanje poziva, igra - osnovne operacije koje su već naučili kako da naprave novu vrstu smartfona .
O vremenu početka prodaje i ceni još ništa nije poznato.

Nema komentara:

Objavi komentar

jedan sajt

Designed by 1sajt.blogspot.com
Copyright © 2015

Autor slika teme: Bim. Pokreće Blogger.