Novosti

Urbana "Kućica na drvetu" u Torinu (galerija)

Dizajnirana od strane Luciana Pia , ova neverovatna “Kućica na drvetu”  se nalazi u "maloj šumi" u Torinu, Italija. U pokušaju da se izbegne Torinska homogena urbana scena i integriše u u ostale fasadne stambene zgrade, ova zgrada izgleda kao čelična infrastrukturu koju pokriva drvo  i zaklanjaju je zelene krošnje.


Evo nekih detalja o objektu:
Na njemu se nalazi 150 stabala koje apsorbuju blizu 200.000 litara ugljen-dioksida svakog sata. Ova prirodna apsorpcija pruža zaštitu zagađenosti svojim stanovnicima, pomažući im da se eliminišu štetni gasovi prouzrokovani automobilima, kao i neprijatni zvukovi koji dolaze iz okolnih ulica. Sezonska progresija drveća takođe stvara idealnu mikroklimu unutar zgrade, kontrollišući ekstremne temperature tokom hladnih i toplijih meseci. Biljke sa puno lišća blokiraju zrake sunca tokom leta, dok propuštaju svetlost i toplotu tokom zime.
Zgrada ima 63 jedinica i svaka koristi  terase i vegetaciju neposredno izvan svojih prozora i zidova. Svaka biljka je sa namerom izabrana od listopadnog vrste biljnog sveta kako bi došle do izražaja različite boje lišća i cvetanja. Ovaj inovativni dizajn omogućava ispunjenje sna iz detinjstva, a istovremeno pruža prave svetske koristi onima koji žive u ovoj urbanooj “Kućici na drvetu”.










Nema komentara:

Objavi komentar

jedan sajt

Designed by 1sajt.blogspot.com
Copyright © 2015

Autor slika teme: Bim. Pokreće Blogger.