Novosti

VIC: "U čekaonici jednog velikog aerodroma, ulazi mlada žena. Kako je njen avion kasnio, ona se odluči da..."

" U čekaonici jednog velikog aerodroma, ulazi mlada žena. Kako je njen avion kasnio, ona se odluči da kupi neke modne novine i kutiju keksa da bi prekratila vreme.

Sela je u uglu čekaonice kako je niko ne bi uznemiravao dok čita novine. Pored nje je bila stolica sa kutijom keksa a sa na drugoj neki gospodin nešto kuckao na svom laptpopu.

Kada je ona počela uzimati keks iz kutije i taj gospodin je uzeo jedan. Ona se, videvši to, šokira ali ništa ne reče nego nastavi da čita svoje novine.

U sebi je pomislila: "ma gledaj ti ovog bezobrazluka! Da samo nisam lepo vaspitana, sad bih mu lupila šamar".
I uvek kad je ona uzela jedan keks, čovek pored nje, ne obazirajući se ni na šta, uzimao je isto tako jedan.

Nastavili su tako jesti kekse dok nije ostao samo jedan u kutiji i devojka pomisli: "baš me zanima šta će sada uraditi sa ovim jednim preostalim".



Čovek uze i taj poslednji keks i podeli ga na dva dela. "E, ovo je stvarno neviđeni bezobrazluk", pomisli on, i onako besna ustade, uze svoje stvari, novine, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice. Kada se malo smirili, sela je na neko mesto gde nije bilo nikoga u okolini da joj se ne bi ponovilo nešto slično sa nekim drugim u čekaonici.

Kad je prelistala novine, ona ih sklopi i krenu da ih stavi u torbu kad u torbi ugleda kutiju keksa još uvek neotvorenu.
U sebi je osetila grižu savesti jer je shvatila da je keks koji je pre jela sa onim gospodinom ustvari bio njegov i da je on, ne govoreći joj ništa i poslednji komad podelio sa njom.

POUKA PRIČE: Koliko puta u našem životu ćemo ili smo pojeli tuđi "keks", a da to nikad nećemo ili nismo ni saznali?
Pre nego sto se dođe do brzopletog zaključka i pre nego što se počne misliti loše, GLEDAJ sa pažnjom detalje. Veoma često situacija nije onakva kakva nam izgleda na prvi pogled! "

( Izvor: www.1sajt.blogspot.rs )

Nema komentara:

Objavi komentar

jedan sajt

Designed by 1sajt.blogspot.com
Copyright © 2015

Autor slika teme: Bim. Pokreće Blogger.