Novosti

Francuska supa od crnog luka





300 g crnog luka - supena kašika brašna - 60 g maslaca - so - biber - 4 kašike kisele pavlake - 60 g ribanog permezana- 6 kriški crnog ili polu crnog hleba

     Iseckajte crni luk na tanke listove, propržite na maslacu dok ne porumeni, dodajte brašna i mešajte na tihoj vatri 3 minuta.
     U to dodajte 1,5 l vode,pojačajte vatru da što pre provri. Smanjite vatru, ostavite da se kuva na tihoj vatri 20 minuta. Posolite, pobiberite.
     Stalno mešajući supu,dodajte kiselu pavlaku pa sve izručite u zemljanu ili vatrostalnu posudu. Preko toga stavite kriške ispečenog  hleba,pospite istruganim sirom. Posudu stavite u dobro zagrejanu pećnicu i pecite dok sir ne porumeni. Supu služite vrelu.

Nema komentara:

Objavi komentar

jedan sajt

Designed by 1sajt.blogspot.com
Copyright © 2015

Autor slika teme: Bim. Pokreće Blogger.