Novosti

Izumi NASA-e koji su došli u naše živote 1/20

Da li ste se ikada zapitali kakav uticaj može da ima na naš svakodnevni život istraživanje svemira? U stvari, je dosta stvari oko nas nastalo potpuno zbog istraživanja i razvijanja tehnlogije od strane NASA. Oni su nam omogućili da osete šta u našim svakodnevnim životima donosi istraživanje svemira.
 Iako je osnovna svrha NASA uvek bilo proučavanje univerzuma, međutim, veći deo tehnologije razvijene od strane Agencije, uvedeni su u svetu i sada izgleda da su jednostavno nezamenjive. Štaviše, koristeći većinu stvari, nastalih zahvaljujući NASA, nismo ni svesni njihovog pravog porekla.

Nije tajna da  jedan broj zemalja da investira ogromne sume novca (u osnovi, to je novac poreskih obveznika) za razvoj svemirskih programa, i s vremena na vreme, mnogi se pitaju: zar nije bolje da daju novac u druge svrhe osim da ga potrše na ulaganje istraživanje svemira? Ali oni nisu u pravu, većina NASA pronalazaka do danas je našla svoju primenu i na našoj planeti, poboljšala kvalitet našeg života i stimulisala ekonomiju. NASA ima više od 6.300 patenata , a danas ćemo vas upoznati sa dvadeset najinteresantniji od njih.

1. Pištolj na vodu Super Soaker

Lonnie Johnson, inženjer Nasa, čija istraživanja su pomogla da pošalje astronaute u svemir i stvori Stealth Bomber, bio je i pronalazač pištolja na vodu Super Soaker. On je prvo bio predstavljen 1989. godine, a imao je mogućnost da puca brže i snažnije mlazeve vode u poređenju sa modelima koji su već na tržištu. Od kada je pusšten u prodaju vodeni pištolj, ušao je u 20 najprodavanije igračaka na svetu.


Nema komentara:

Objavi komentar

jedan sajt

Designed by 1sajt.blogspot.com
Copyright © 2015

Autor slika teme: Bim. Pokreće Blogger.