Novosti

Neverovatna prijateljstva medju životinjama

Pored zabave Internet je doneo u naše živote bolje razumevanje životinjskih odnosa jednih prema drugima i prema drugim vrstama. najzabavnijih fotografije sa nekoliko predstavnika životinjskog carstva obično vrlo brzo stiču popularnost u svetu korisnika Interneta .  Danas ćete naučiti o tome šta se krije iza popularnih snimkaka sa životinjama, koje ste verovatno videli na internetu.
Grom i Šrek
Hrt imenu Grom je imao samo 6 meseci kada je postao prijatelj sa malo sovom u jednom od britanskih skloništa. Šrek (kako su zvali sovu) odveden od svoje majke u sa tri dana starosti, jer je jedino tako mogao da bude zaštićeni. Tork sa ekstremnom strasti su svojim novim odgovornostima - da zaštiti Sovenko. Sada Grom i Šhrek i žive zajedno kod John Piktona, koji nema ništa protiv ovog čudnog prijateljstva.

Kvini i Kenzie


Svi obroci kad u paru imaju posebnu radost. Kao scene iz animiranog filma "Maza i Lunja", oni vole da jedu špagete zajedno. U stvari, Kvini deluje kao hranitelj, držeći Kenziu makarone, baš kao što bi to uradio za svoje piliće. Malamut Kenzie i kakadue Kvini - savršen par.
Cereals i Mtani


U martu 2011. godine, 3-nedeljno mladunče geparda je dovedeno u park Tampa Busch Gardens. I tada mu je trebala stalna pažnja i briga. Pošto znamo da gepardi imaju tendenciju da formiraju jake veze jedni sa drugima, vlasnici parka su odlučili da je nužno da mu nadju pratioca. U lokalnom sirotištu za životinje nalazila se i energičba ženka labradora koja dobro slagala sa mladim gepardom. Nekoliko godina nakon, u parku je snimljen film, koji je zapečaćen sa dirljivim trenucima prijateljstva para.
Falayn i Boots


Mačići su poznati po svojoj neustrašivosti i mogućnosti da se priljube do bilo koje životinje, čak i najviše nepodobne za to. Lane po imenu Falayn je bilo apsolutno fascinirano šarmom mačeta po imenu Boots. Oni dvoje su sada nerazdvojni, oni se grle, igraju i brinu jedno o drugom.
Žaba i pacov
Nažalost, ovaj par nema imena, jer oni ne pripadaju nikome. Ova slika je snimljena u Indiji, kada je žaba primetila da mali pacov ne može sam preći na drugu stranu jezerceta u Lucknow. Verovatno zbog toga bi se udavio da nije pravovremeno nastupila pomoć žabe, koji je požurila da joj pomogne i prevede je na drugu stranu jezerceta.
Georgia i Mirtle
Po pravilu, kornjače i krokodili nisu druželjubivii međusobno. Štaviše, mnogi izvori kažu da aligatori čak ne beže od toga da jedu kornjače. Ali to nije zaustavilo 9-godišnjeg aligatora po imenu Georgia da bude prijatelj sa 15-godišnjom kornjačom Mirtl. Umesto da pojede Mirtle, Georgia provodi svoje vreme u sa njom. Oni zajedno leže na balvanima, a ponekad čak i Georgia kotrlja Mirtl na vodi.
Džesi i jagnjad
Springer španijel po imenu Džesi ima neverovatno jak osećaj časti. Prema informacijama koje je objavio Daily Mail, ovaj neverovatan pas živi na farmi Luiz Moorhouse, koja sadrži oko 270 ovaca. Svaki dan, tri puta dnevno, Džes obilazi zasebnih jagnjad siročiće i hrani ih mlekom. Ovo je njen rad, a ona to radi sa najvećom ozbiljnošću. Jagnjad mogu uvek računati na nju, čak i nakon gubitka svoje majke.
Lav Balu i Šir Kan
Malo ko je očekivao da vidi takav neobičnu trio, koji u prijateljskoj atmosferi provodi dane. Lavovi, tigrovi i medvedi se obično ne susreću u prirodi, jer se nalaze u različitim delovima sveta. Ova trojica su spašena u ranom detinjstvu, pre oko 14 godina, i dati rehabilitacionom centru Gruzije po imenu “Nojeva barka Sanctuari”. Prava senzacija je bila vest da su tri bebe životinje postale nerazdvojni prijatelji.
Bubbles i Bella
Bubbles i Bella - nerazdvojni par, koji mame osmehe svakom ko ih vidi. Bubbles - 4-tona slon i Bella - Labrador na Mirtle Beach Safariju u Južnoj Karolini.
Bubbles živi u parku od 1983. godine. Kada su odlučili da slonu izgrade bazen, došao je izvođač radova, koji se je kraju izgradnje odlučio da ostavi svog Labradora ovde. Od tada, ova dva njih dvoje su nerazdvojni prijatelji.
Surie i Roscoe
Orangutani su medju najlepšim majmunima, među kojima su takođe uključeni i šimpanze i gorile. I ovaj put ćemo vam vam pričati o dva najbolja prijatelja -. Surie orangutan i Roscoe pas postali su prijatelji otkad su se sreli na reci u prirodnom rezervatu u Južnoj Karolini .
Surie je bio depresivan zbog gubitka svojih roditelja, ali jednog lepog dana kada je putovao kroz park na slonu sa jednim od zaposlenih rezervata, kada je upoznao iznenada Roscoe. U istom trenutku Surie je skočio sa slona i pas je počeo da trči sa takvom radošću, kao da su stari prijatelji.
Anjana, Mitr i Shiva
Ova dva bela mladunca, nazvana Mitra i Šiva su rođena u 2008. godini tokom uragana i oduzeti su od majke zbog svoje bezbednost. Mitra i Šiva su rođeni na teritoriji Instituta ugroženih i retkih vrsta u Južnoj Karolini.

U početku mladuncima je neophodna nega i nadzor, pa su dodelili šimpanzi po imenu Anjana. Šimpanza se vrlo brzo vezala za mladunce i od tada su nerazdvojni trio.
Lav i majmun
Na ovoj lep fotografija pokazano je kako se vezuju, dvoje mladih jedno za drugo. Oni su negovani zajedno jer im majke nisu imale dovoljno mleka. Ta tužna činjenica ih je zbližila i napravila nerazdvojnim.


Nema komentara:

Objavi komentar

jedan sajt

Designed by 1sajt.blogspot.com
Copyright © 2015

Autor slika teme: Bim. Pokreće Blogger.