Novosti

Neobične jahte budućnosti

Nemamo svi svoje jahte, ali to nas ne sprečava da razgledamo neke sa uverenjem da će svako od nas biti uskoro u prilici da krstari nekom po prostranim morima.

Neke od najboljih futurističkih jahti koje izgledaju fantastično.
1. Jahta Jazz
Dizajn i razvoj 90 metara duge jahte, koncipiran  na osnovu ekosistema podvodnog sveta, zauzima istaknutu arhitekturu Zaha Hadida. Uprkos neobičnom izgledu vanzemaljskog skeleta unutar jahta izgleda veoma prijatna i udobna.
2. Zvezda Lobanov
Ova jahta, čiji dizajn je sličan kupoli, a njen vrh probija nebo pripada dizajnerskoj kompaniji Lobanov. Unutrašnjost je površine 2500 kvadrata na 8  spratova.
3. Utopia
 11-spratova, dužina broda 100 metara je zamisao kompanije Island Design. Jahta je nalik na privatno ostrvo na dnu kojeg postoji  sve kao što je mega-bazen i kazino.
4. Adastra
Ovaj 42-metara dug  gigant, koji je delo dizajnerske kompanije McConaghi, već je rođen 2012. godine u Kini. Ova mega jahta je opremljena prostranim barom, trpezarijom, nekoliko spavaćih soba i dnevnim boravkom.
5. Serija Krstarica
Fil Paulei je razvio četiri modela ove serije, od kojih je najveći je namenjen zabavama. A najmanja  jahta je idealna za brzinu. Jedan model je u stanju da zaroni ispod vode, i takozvana muva - leti raširenih krila.
6. Jahta Kshibitionist
Ova jahta, dizajn koji je u vlasništvu Gray Design, je sinonim za izobilje. Ima ne samo dovoljno mesta za opuštanje i  sunčanje, već i nekoliko helipada.
7. Trilobis 65
Ova opcija se može pripisati jednom od starih koncepata superjahte. Razvijen je u 2001. od strane grupe Giancarlo Zema. Projekat je zamišljen kao  polu-potopljen brod sa transparentnim zidovima u donjem odeljku kroz koje se možete diviti podvodnom svetu.
8. Ulice Monaka
Sa pojavom ovog giganta više nećete morati da idete u Monako, Monako će moći da plovi sa tobom. Jahta razvijena od strane kompanije za dizajn jahti Island Design, je replika poznate atrakcije Monaka.
9. Infinitas jahta
Na prvi pogled, čini se da je pred vama neka morska neman. U stvari, ova luksuzna jahta, prima do 14 gostiju sa luksuznom trpezarijom, bazenom i đakuzijem. Preduzeće koje se bavi razvojnim dizajnom  je Schopfer jahte.
10. Staklena jahta
Ovaj projekat je delo arhitekte Lujac Desautel  i kombinacija je mega-jahte i nebodera.

Nema komentara:

Objavi komentar

jedan sajt

Designed by 1sajt.blogspot.com
Copyright © 2015

Autor slika teme: Bim. Pokreće Blogger.