Novosti

Najskuplja vozila poznatih



Vrlo bogate i slavne holivudske zvezde vole da troše zaista mnogo novca na različite načine.  A kada je u pitanju rasipanje bogatstva, najveće od njihovih kupovina, pored imanja su različite vrste luksuznih vozila.
Neke poznate ličnosti kao što su Jai Leno (Jai Leno) i Jerri Seinfeld (Jerri Seinfeld), su strastveni kolekcionari  automobila. Dok druge poznate ličnosti vole da se kreću u zapanjujućim privatnim avionima ili luksuznim jahtama.
Međutim, ove slavne ličnosti  se prilično ležerno odnose prma svojim vozilima , zbog čega su poslednjih nekoliko godina  prodati  mnogi od najskupljih vozila, vlasnika koji su bili poznati ljudi. Neki od njih su ih stavili na prodaju jer su poznate ličnosti koje su bile njihovi vlasnici umrli, drugi su ih prodali da daju novac u dobrotvorne svrhe. Ima i onih koji prodaju svoja super luksuzna vozila zbog brze zarade. Za koliko se može prodati skupo vozilo koje je u vlasništvu slavne ličnosti? Napred , opisujemo neke od najskuplje prodatih vozila slavnih po neverovatnim cenama. 
 "Spruce Goose" Howard Hughes 500 000 dolara

Hauard Hjuz je bio jedan od najvažnijih inovatora u istoriji vazduhoplovstva i njegov legendarni avion, zvani "Spruce Goose" je mnogo puta promenio vlasnika od smrti Hjuza u 1976.
 Jednom je čak bio u posedu američke vlade, a pre toga je bio vlasnik Korporacije Summa. Godine 1992. avion je prodat za pola miliona dolara  Muzeju - Air and Space, koji se nalazi u McMinnville u Oregonu. Avion je takodje prodat muzeju Aeroklub. U stvari, 500.000 dolara je pogodba, s obzirom na činjenicu da je izgradnja aviona vredela oko  40 miliona $.
Jay Leno's Dodge Challenger SRT8: 565,000 dolara

Šta može tako da podigne cenu za novi model Dodge Challenger? To je divan auto, ali zašto je prodat po ceni višoj od tržišne deset puta? Činjenica da je on pripadao velikom ljubitelju automobilaa i stand-up komičaru Jai leno.
Dodge Challenger SRT8 Džej Leno 2008 godine prodat je na aukciji, održanoj u dobrotvorne svrhe po ceni od 565.000 dolara. Sav prihod je prebačen  ujedinjenim oružanim snagama (United Services organizacija). Leno se sam čak pojavio na aukciji u aukcijskoj kompaniji «Gooding and Company» u Arizoni da pomogne da proda ovaj predivni auto sa snažnim motorom.  Automobil proizveden u ograničenoj seriji, prodat je za 360.000 dolara, ali drugi ljudi koji su se opkladili dodali su donacije u iznosu od 205.000 dolara.
Mercedes-Benz 600 Pullman Elvis Presley's 1969, 750 000 dolara
 Mercedes-Benz 600 Pullman 1969. nije jedan od najskupljih automobila, ako pogledate na klasične verzije. Međutim, on će vas koštati prilično ukoliko je njegov vlasnik bio nekada Elvis Prisli.


Kada je kralj kupio ovaj auto, on je iznenađujuće napravio prvu uplatu u iznosu od $ 5,500. To je bio jedan od njegovih automobila za rutinske posete, a ispaltio ga je za 36 meseci. Tokom godina, auto je dostigao zapanjujuću cenu, naime 750.000 dolara. To dokazuje činjenica da je Elvis na njega dodao jos svoju slavu i tako mu podigao cenu do neverovatne.
Donald Trump Boeing 727 4 do 8 milliona dolara
 Kada je Donaldu Trampu bio potreban novi avion, on je stari avion stavio na prodaju i verovatno prodao za znos u rasponu od 4 do 8 miliona. Boing 727, napravljen 1968. godine je uređen u stilu 90-ih i bio je  pompezan kao Tramp sami. Tokom njegovog vlasništva u avionu, rekao je Tramp u nizu luksuznih i ekstravagantnih sadržaja, nalazili su se i pojasevi sa pozlaćenim mehanizmima za zastvaranje i sudopere.

 Tramp je čak otišao toliko daleko da napiše njegovo ime, duž ivica aviona sa zlatnim listićima. Najverovatnije, trenutni vlasnik  se otarasio njegovog imena u avion, čak iako je on ili ona upravo kupio avion jer je pripadao Trampu.S druge strane Tramp je kupio Boing 757, koji je nekada pripadao Microsoft suosnivaču Polu Alenu za 100 miliona $. To je prilično značajan pomak u nadogradnji vozila.
Yacht Johnny Carson 8,98 miliona dolara

Kralj TV programa "Večeras» (Late Night) je proveo poslednjih nekoliko godina svog života u  opuštanju i provodeći vreme u svojoj fantastičnoj jahti. Ovo je bio kratak, ali dobro zasluženi odmor. Vodio je najbolji program u to vreme i sigurno se smatra jednim od najboljih voditelja.
U 2010. godini, pet godina posle njegove smrti, specijalno izgradjena jahta "Serengeti”  je ponuđena na prodaju po ceni od 8,95 miliona dolara.  Jahta je 40 metara duga i može se videti  tokom letnjih meseci duž obale Pacifika od Vašingtona do Aljaske.
Avioni Elvisa Presleya "Lisa Marie" and "Hound Dog II» 10 miliona dolara
 Kralj Rock 'n' Roll je nazvao svoj čuveni avion u čast svoje ćerke. Avion je opremljen Elvisovim luksuznim pogodnostima koje su bile dostupne u vreme njegove izgradnje, uključujući zlatne slavine u kupatilu. Godinama, fanovi  su se divili avionima i dozvoljeno im je da pogledaju unutrašnjost  aviona.


Nakon smrti Elvisa avioni se preselili u Graceland, tako da su turisti imali priliku da ih vide, ali nedavno su  stavljeni na aukciju, jer je administracija Graceland želela ih se otarasi da bi se napravio prostor za nove eksponate. Aukcija je početkom ovog meseca zatvorena i avioni su prodati za najmanje 10 miliona dolara.

Steve McQueen's Vintage Ferrari 275 GTB /4  10 miliona doara


Prošle godine, klasik Ferari, koji je nekada pripadao Steve McKueenu, prodat je na aukciji za znatnu sumu od 10 miliona dolara. Prodaja ovog automobila je bila jedna od mnogih značajnih momenata automobilske izložbe / aukcije  «Monterey Car Week» u Kaliforniji .

Retkost ovog modela automobila i njegovo idealno stanje su odigrale važnu ulogu u proceni Ferrari. Međutim, činjenica da je njegov vlasnik bio glumac i automobil entuzijasta Steve McKueen, bio je glavni razlog da je cena napumpana do te mere. Stručnjaci veruju da Steve McKueen nije bio vlasnik auta, on bi bio prodat za mnogo manje novca. Ime Steve McKueen značajno povećava vrednist auta. Auto Ford GT40 1968, koji je korišćen u filmu McKueena  «Le Man» prodat je za 11 miliona dolara samo dve godine ranije.
Jahta "Prayvasi" Tiger Woods25 miliona dolara

Kada su se Tajger Vuds i njegova bivša žena Elin Nordegren (Fergie) razveli, on joj je ponudio ovu ogromnu jahtu kao deo plaćanja. Vuds je prvobitno kupio 20 milionsku jahtu kao svadbeni poklon za njegovu, sada,  bivšu suprugu. Nordegren nije želela brod kao isplatu u slučaju razvoda, jer je za njeno održavanje svake godine potrebno  oko 2 milion $. Dakle, Vuds je morao da proda ogromnu jahtu, 47 metara dužine. Ona je ponuđena na prodaju po ceni od šokantnih 25 miliona $.

Mnogi su rekli da je cena previsoka koju  Vuds traži  i očigledno, bili su u pravu. Vuds je stavio jahtu na prodaju u 2011. godini, ali je prošle godine vidjen kako odmara sa svojom devojkom skijašicom Lindzi Von  na luksuznoj neprodatoj jahti.
Jahta Aristotle Onassis 32,4 miliona dolara
 Magnat Aristotel Onazis imao je čitav flotu jahti i samu jahtu pod nazivom "Kristina O» To  je jedna od najveličanstvenijih stvari koje je on imao u vlasništvu u svom životu. Poznate ličnosti 50-ih i 60-ih, kao što su Frenk Sinatra,  Merilin Monro  i Elizabet Tejlor večerali su na ovom veličanstvenom brodu. U 2013., legendarna jahta je stavljena  na prodaju sa upečatljivom cenom, od  32.4 miliona $.


Ovaj legendarni brod dužine 100 metara bio je poprište prvog sastanka predsednika Džona Ficdžeralda Kenedija  i ser Vinstona Čerčila. Sastanak najvećih političara u istoriji dogodio se u baru ove jahte.
«G650 Gulfstream» Bernard Ecclestone 72 miliona dolara

Predsednik «Formula One Group» Bernar Eklston je stavio u džep nekoliko ekstra miliona kada je prodao svoj  avion «G650 Gulfstream». Avion koji je koristio nalazio se u takvom stanju da je Eklston je želeo da ga proda za $ 72 miliona. Tržišna cena aviona je oko 64,5 milion dolara, pa je Eklston sačuvao  dobar iznos novca plus 6 - 8 miliona dolara više nego što je platio za avion.

Potražnja je toliko visoka zbog vremena  čekanja za kupovinu aviona od tog proizvođača. Oni koji su kupili avion u 2013., neće ih primiti do 2017.. Umesto toga, mnogi nestrpljivi milijarderi spremni  su da plate nekoliko dodatnih milion da se avionom koriste, ali sada.

Nema komentara:

Objavi komentar

jedan sajt

Designed by 1sajt.blogspot.com
Copyright © 2015

Autor slika teme: Bim. Pokreće Blogger.