Novosti

Jednostavni trikovi u kuhinji

Na dnu kutije za povrće u frižideru, postavite ubruse. Oni apsorbuju višak vlage i sprečavaju brzo propadanje  povrća.
Ako vam je potrebna samo nekoliko kapi limunovog soka, ne secite limun na pola - tako da brzo suši. Umesto toga, ubodite ga metalnom šipkom za ražanj, i tako dobijate traženu količinu i čuvate limun.
Da bi vam bilje ostalo sveže do mesec dana, zapakujte ga u plastične kese i smestite u zamrzivač. Lako ćete  doći do njih kada vam zatrebaju, i odmrznuti nakon minuta kontakta sa zagrejanim tiganjem.

Lovorov list, staviti u posudu sa brašnom, testeninom ili pirinčem - garantovano neće biti insekata.
Pečurke se mogu lako otarasiti sluzi koje ispuštaju, ako ih umotate u papirne ubruse pre stavljanja u frižider.
Da biste osvežili jučerašnje mafine, poprskajte ih vodom, stavite u papirnu kesu i stavite u rernu na 10 sekundi. Stvorena vodena para brzo im povrati mekoću.
Sprečiti sušenje sira se može tako kada namažete maslac ili margarin na isečenoj površini, to će zadržati  vlage unutra. Ovaj metod je najefikasniji u slučaju tvrdih sireva sa voskastom korom.
Kada rotkvice, celer ili šargarepa prestanu biti hrskave i izgube svežinu, potopite ih u posudu sa ledenom vodom sa komadom sirovog krompira i gledajte kako povrće ponovo vraća svežinu pred vašim očima.
Držite banane zajedno u gomil dok ne odlučite da ih jedete - pojedinačno mnogo brže propadaju.
Poneki pirinač u vašem slaniku će sprečiti so od stvaranja grudvica. On prikuplja vlagu koja nastaje usled kondezacije
Ne ustručavajte se da čuvate veće količine maslaca,  jer ga možete čuvati u frižideru do šest meseci. Dovoljno je da ga stavite u zatvorenu posudi, i onda neće apsorbovati miris svega što čuvate u frižideru..
Da pavlaka traje duže, kutije ili tegle u kojima se čuvaju u frižideru okrenite naopako. Ovo stvara vakuum, koji će sprečiti bakterije da hrane delovima koji budjaju.
U stvari, med -. Jedini proizvod koji ne pokvari, pa  ne dozvolite ni  da se ušećeri ili stvori mehuriće. Zagrejte ga u mikrotalasnoj na prosečnoj temperaturi  30 sekundi, opet će postati kao tek kupljen.
Da se kuvana testenina ne oblikuje u jednu veliku grudvu, stavite je u zatvorenu plastičnu kesu i smestite u frižider. Kada želite da je podgrejete, samo je stavite nekoliko sekundi u kipućoj vodi.
Sir može da se zamrzne. Posle obroka, stavite  ostatke sira natrag u pakovanje, zatvorite dobro i smestite  u zamrzivač. Dan pre nego se odlučite da ga ponovo  jedete, prebacite sir u frižider.  Ovaj trik najbolje uspeva sa mekim sirevima sa visokom koncetacijom masti.
Kada je potrebna pavlaka jogurt može biti zamena u onim jelima koja ne zahtevaju kuvanje, jer jogurt se može učvrstiti tokom kuvanja. Tako da je bolje koristiti u ovom slučaju, samo mleko, ili bi moglo da se meša sa jogurtom 50 – 50 procenata.
Ne postoji ništa što više nervira nego previše slana supa. Pokušajte da dodate kriške sirovog krompira ili jabuke koje apsorbuju višak soli, ostavi da se kuva na laganoj vatri 10 minuta, a zatim uklonite. Ako je supa još uvek suviše slana, dodati kašiku šećera. Ako šećer ne pomaže, možete sipati malo jabukovog sirćeta.
Ako niste sigurni koja su sveža jaja u vašem frižideru, samo ih umočite u čašu vode. Sveže jaja potanjaju, a stara - isplivaju.

Nema komentara:

Objavi komentar

jedan sajt

Designed by 1sajt.blogspot.com
Copyright © 2015

Autor slika teme: Bim. Pokreće Blogger.