Svako od nas voli slatkiše
i lepu, ukusnu tortu na primer. To nije iznenađujuće, jer začudo, ali slatkiši su
često korisni, možda, zato telo šalje signale
o potrebi za njima. Nakon jela ako pojedete čokoladicu, ne samo što ste dodali nekoliko kalorija, nego
ste na taj način poboljšali rad mozga, raspoloženje, i postali malo ljubazniji.
Glavna stvar kod ove pojave, šta morate da korigujete je - da date prednost da korisnim slatkišima
...
Crna čokolada
Želite da jedte čokoladu,
prednost dajte tamnoj čokoladi sa visokim sadržajem kakaa. Ovaj oblik čokolade ima
manje masti i šećera nego mlečne čokolada, ali zato magnezijuma, kalcijuma, gvožđa,
proteina, vitamina i antioksidanata više.
Zefir
Ova ukusna poslastica
je napravljena od pirea od jabuka, ne sadrži nikakvu masnoću. Ovo je poslastica
koja neće doneti nikakvu štetu vašoj figuri.
Marmelada
Marmelada se može nazvati
korisnim delikatesom. Ovo je zbog njenog sadržaja pektina koja može smanjiti holesterol
i poboljšati aktivnost želuca.
Med
Med se sve vreme smatra da je lek za mnoge bolesti, osim što je
dovoljan kao dnevni unos mangana, gvožđa i magnezijuma, tako i brojnih vitamina, minerala i aminokiselina.
Halva
Ona podmlađuje telo zbog prisustva u njoj vitamina A, E i Grupe
B.
Kandirano voće
Ovaj nisko kalorični delikates sadrži vredne antioksidanse
i vitamine koji poboljšavaju pamćenje, fokus, oslobodjaju umora i drže pod kontrolom
živce.
Šećerna trska
Ne možete bez šećera?
Onda izaberite šećer od šećerne trske, koja, zahvaljujući minimalnoj obradi čuva
korisne supstance kao što su kalcijum, magnezijum,
gvožđe, fosfor i kalijum.
Ovi proizvodi nisu
samo prirodni i sa malo kalorija, oni su stvarna skladišta vitamina. Oni sadrže
organske kiseline, eterična ulja, proteine, ugljene hidrate, tanine, pektin i celulozu.
Nema komentara:
Objavi komentar