Novosti

Slatkiši koji su korisni

Svako od nas voli slatkiše i lepu, ukusnu tortu na primer. To nije iznenađujuće, jer začudo, ali slatkiši su često korisni, možda, zato telo  šalje signale o potrebi za njima. Nakon jela ako pojedete čokoladicu,  ne samo što ste dodali nekoliko kalorija, nego ste na taj način poboljšali rad mozga, raspoloženje, i postali malo ljubazniji. Glavna stvar kod ove pojave, šta morate da korigujete  je - da date prednost da korisnim slatkišima ...

Crna čokolada
Želite da jedte čokoladu, prednost dajte tamnoj čokoladi sa visokim sadržajem kakaa. Ovaj oblik čokolade ima manje masti i šećera nego mlečne čokolada, ali zato magnezijuma, kalcijuma, gvožđa, proteina, vitamina i antioksidanata više.

Zefir
Ova ukusna poslastica je napravljena od pirea od jabuka, ne sadrži nikakvu masnoću. Ovo je poslastica koja neće doneti nikakvu štetu vašoj figuri.
Marmelada
Marmelada se može nazvati korisnim delikatesom. Ovo je zbog njenog sadržaja pektina koja može smanjiti holesterol i poboljšati aktivnost želuca.
Med
Med se sve vreme  smatra da je lek za mnoge bolesti, osim što je dovoljan kao dnevni unos mangana, gvožđa i magnezijuma, tako  i brojnih vitamina, minerala i aminokiselina.
Halva
Ona podmlađuje  telo zbog prisustva u njoj vitamina A, E i Grupe B.
Kandirano voće
Ovaj  nisko kalorični delikates sadrži vredne antioksidanse i vitamine koji poboljšavaju pamćenje, fokus, oslobodjaju umora i drže pod kontrolom živce.
Šećerna trska
Ne možete bez šećera? Onda izaberite šećer od šećerne trske, koja, zahvaljujući minimalnoj obradi čuva korisne supstance kao što su  kalcijum, magnezijum, gvožđe, fosfor i kalijum.

Voće i bobice
Ovi proizvodi nisu samo prirodni i sa malo kalorija, oni su stvarna skladišta vitamina. Oni sadrže organske kiseline, eterična ulja, proteine, ugljene hidrate, tanine, pektin i celulozu.

Nema komentara:

Objavi komentar

jedan sajt

Designed by 1sajt.blogspot.com
Copyright © 2015

Autor slika teme: Bim. Pokreće Blogger.