U ovoj zdravoj salati tanko narezane tikvice služe kao kontrast ukusu makarona. Punjene zelene masline jelo čine pikantnim.
Vreme pripremanja: 10 minuta • Vreme kuhanja: 5 minuta • Za 4 osobe
Sastojci
225g makarona 4-5 tikvica, narezanih na tanke listiće
So, 8 narezanih punjenih zelenih maslina
4 paradajza 90 ml (6 supenih kašika) preliva
Način rada
1
Makarone stavite u veliku posudu i prelijte kipućom vodom. Dodajte malo soli i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta,
Isperite pod hladnom vodom i dobro ocedite. Odložite.
2
Na vrhu svakog paradajza urežite maleni iks i uronite ih u vrelu vodu na 30 sekundi. Šupljikavom kašikom izvadite ih iz vode.
3
Oštrim nožem pažljivo ogulite blanširani paradajz pa ih narežite.
4
U velikoj zdeli pomešajte makarone, paradajz, tikvice, masline i preliv. Držite u frižideru do 30 minuta pre posluživanja.
Predlog za serviranje
Poslužite uz sveži integralni hleb.
Napomena
Upotrebite 450 g narezanih gljiva umesto tikvica. Zelene masline zamenite crnima kojima ste izvadili koštice.
Umesto francuskog preliva upotrebite majonez s ukusom limuna.
Savet
5
Ako želite, tikvice se mogu 1 minut blanširati u kipućoj vodi, a zatim ocediti i ohladiti pre mešanja s ostalim sastojcima salate.
Vreme pripremanja: 10 minuta • Vreme kuhanja: 5 minuta • Za 4 osobe
Sastojci
225g makarona 4-5 tikvica, narezanih na tanke listiće
So, 8 narezanih punjenih zelenih maslina
4 paradajza 90 ml (6 supenih kašika) preliva
Način rada
1
Makarone stavite u veliku posudu i prelijte kipućom vodom. Dodajte malo soli i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta,
Isperite pod hladnom vodom i dobro ocedite. Odložite.
2
Na vrhu svakog paradajza urežite maleni iks i uronite ih u vrelu vodu na 30 sekundi. Šupljikavom kašikom izvadite ih iz vode.
3
Oštrim nožem pažljivo ogulite blanširani paradajz pa ih narežite.
4
U velikoj zdeli pomešajte makarone, paradajz, tikvice, masline i preliv. Držite u frižideru do 30 minuta pre posluživanja.
Predlog za serviranje
Poslužite uz sveži integralni hleb.
Napomena
Upotrebite 450 g narezanih gljiva umesto tikvica. Zelene masline zamenite crnima kojima ste izvadili koštice.
Umesto francuskog preliva upotrebite majonez s ukusom limuna.
Savet
5
Ako želite, tikvice se mogu 1 minut blanširati u kipućoj vodi, a zatim ocediti i ohladiti pre mešanja s ostalim sastojcima salate.
Nema komentara:
Objavi komentar