10 jaja - 250g maslaca -
300g oraha - 5 štangli čokolade - 2 šoljice kuvane crne kafe - 160g šećera - 2
kašike instant kafe
Sameljite orahe.
Ulupajte u 2 puta sneg od po
5 belanaca i 4 kašike šećera. Pola oraha u jedan sneg od belanaca, pola oraha u
drugi. Namažite okrugao pleh maslacem. Pojedinačno pecite 6 kora, 3 od jedne
mase i tri od druge mase.
Nadev: Umutite 10 žumanaca sa 8 kašika šećera i tome dodajte
ohlađenu crnu kafu, kao i dve kašike instant kafe. Sve kuvajte na pari stalno
mešajući.
Masu uz mešanje ohladite.
Mikserom umutite maslac i
krem zajedno.
Glazura: Istopite čokoladu sa malo mleka i malo maslaca. Stalno
mešajte dok se masa ne ujednači i ne proviri. Zalijte tortu. Ostavite u
hladnjaku da se stegne.
Nema komentara:
Objavi komentar