Novosti

Cela kuća u 1 kocki


Pola Star Trek, pola Rubikova kocka u 100% kompaktnom kućištu. - Tako se može okarakterisati Cubitat . Ova kocka, koja namerava da zameni tradicionalno stanovanje. Uprkos njenoj kosmičkoj zamisli, ona ima sve potrebne delove nameštaja koji izgleda kao najbolji od modernog i ne previše futuristički..
Kanadska firma za dizajn Urban Kapital predstavila je ovaj posao sa Nichetto Studio za dizajn enterijera automobila u Torontu. Ideja je vrlo hrabra i jednostavna istovremeno: veličina kocke je 3k3k3 metra i povezana je sa strujo i vodom i odmah počinje da obavlja funkcije bez ikakvog nameštaja i kućnih aparata.
Kocka sadrži potpuno funkcionalnu kuhinju, nije nimalo inferiorna u odnosu na bilo koju drugu kuhinja u stanovima. Ima  ringle, rernu pa čak i mašinu za pranje sudova.
 Polica se izvlači i pretvara u standardni ležaj, koji se nalazi ispred televizora.
Ovaj garderober, možda čak ima i više prostora nego obični.
Kupatilo se može pohvaliti drvenim nameštajem  i nerđajućim čelikom i blagim osvetljenjem koje daje moderan izgled.
 Dok se Cubitat nalazi u fazi prototipa Kompanija planira da uradi prilagođene verzije sa dodatnim opcijama, kao što su mašine za pranje veša, mašine za sušenje i sl Naravno, ove kockice imaju svoju složenost:. Mesto u sobi ili čak prolazak kroz vrata. Ali ovaj tip arhitekture je možda sledeća faza u kretanju ka kompaktnom stanovanju.

Nema komentara:

Objavi komentar

jedan sajt

Designed by 1sajt.blogspot.com
Copyright © 2015

Autor slika teme: Bim. Pokreće Blogger.